Pagini

miercuri, 23 decembrie 2015

Despre Mos Craciun...

Astazi am facut un TAG despre Craciun. Cum nu aveam toate informatiile ,am apelat la Google sa ma ajute. Iata ce am gasit:

Legenda lui Moş Crăciun

"Legenda spune ca Maica Domnului, fiind cuprinsa de durerile nasterii, i-a cerut adapost lui Mos Ajun. Motivand ca este sarac, el a refuzat-o, dar a trimis-o la fratele lui mai mic si mai bogat, Mos Craciun. Ajunsa la casa lui Craciun, Maica Domnului o gaseste acasa pe sotia acestuia, Craciuneasa si ii cere acesteia adapost.
Craciuneasa nu a stat mult pe ganduri, insa stiindu-si sotul rau si necredincios, nu o primeste in casa si o trimite sa nasca in grajdul vitelor. Apoi, fara sa-i spuna sotului ei, Craciuneasa o ajuta pe Maica Domnului sa-L nasca pe Pruncul Iisus. Afland Craciun, acesta isi pedepseste sotia. Dar Maica Domnului printr-o minune o ajuta pe Craciuneasa sa scape de pedeapsa sotului ei. Craciun, vazand aceasta minune si afland ca in grajdul sau S-a nascut Domnul Iisus, se caieste si ii cere iertare lui Dumnezeu, devenind astfel "primul crestin". Se spune ca el s-a cait atat de mult, incat a doua zi si-a impartit intreaga avere copiilor saraci si de atunci, in fiecare an, in Ajunul Nasterii Domnului, Mos Craciun vine cu sania trasa de reni, intra pe horn si ne pune sub brad cadourile mult asteptate. Sarbatoarea sfanta a Craciunului, cu mireasma-i de cetina de brad este incarcata de traditii si simboluri din cele mai diverse in intreaga lume.

Acum se spune că Mos Craciun traieste in Laponia, impreuna cu niste spiridusi care lucreaza in fabrica de jucarii si care construiesc cadourile de Craciun. Tot acolo el primeste scrisorile copiilor. Mosul are niste urechi magice, cu care ii aude pe copiii din toata lumea si astfel stie cand sunt cuminti"

Povestea celor 6 spiriduşi ai lui Moş Crăciun

"Se spune că Moş Crăciun are o sanie mare, mare, iar 9 reni trag sania Moşului. Rudolf, renul "şef" care conduce sania are nasul roşu strălucitor şi luminează calea Moşului în noaptea de Crăciun. Ceilalţi reni sunt Dasher, Dancer , Donner, Vixen, Comet, Cupid, Princer, Blitzen.

Pe lângă reni, Moşul are şi Spiriduşi, 6 la număr.  Aceştia trăiesc în Laponia şi îi sunt de mare ajutor moşului. Fiecare dintre ei are câte o sarcină bine stabilită ajutându-l pe Moşul pe tot parcursul anului să fabrice şi să pregătească cadourile pentru copii.
Ia să vedem împreună cum se numesc spiriduşii moşului şi cu ce îl ajută pe Moş Crăciun:

Busht Evergreen este un spiriduş care a inventat întreaga maşinărie ce fabrică jucăriile.

Shinny Upatree este spiriduşul de încredere al Moşului, care împreună cu ceilalţi spiriduşi au pus bazele comunităţii pentru desfăşurarea întregii activităţi legate de misiunea Moşului de a împărţi daruri de sărbători.

Wunorse Openslae , este spiriduşul care are grijă de reni şi de sanie şi îi antrenează pentru a fi puternici să poată căra multe cadouri şi jucării.

Pepper Minstix este un spiriduş paznic care are grijă de întregul ţinut al Moşului.

Sugarplum Mary este bucătăreasa şefă care o ajută pe soţia Moşului, Crăciuniţă, la gătit dulciuri şi prăjiturele pentru copii.

Alabaster Snowball, un spiriduş cu o funcţie foarte împortantă, el este cel care are lista cu copii cuminţi la care Moşul trebuie să le ducă cadouri."
Sursa mea de informatii o gasiti aici


Acesta este clipul facut de mine astazi:Niciun comentariu: